Powered By Blogger

28 Temmuz 2013 Pazar

İnternetten Para Kazanmak – Affiliate Marketing

Bugün sizlere, ingilizce eğitiminden çok farklı bir konudan bahsetmek istiyorum “internetten para kazanmak”. Daha önce internette bu tip söylemlere rastladığımda çok inandırıcı gelmiyordu. Gerçekten de, internette dolaşan “mail oku para kazan”, “reklam tıkla para kazan” gibi tatmin edicilikten uzak ve vakit kaybından öteye geçmeyen yöntemler yok değil.


Benim şimdi size bahsedeceğim affiliate marketing yöntemi, gerçek anlamda ve tatmin edici miktarlarda para kazanabileceğiniz bir yöntemdir. Affiliate marketing kavramıyla, tıpkı sizin gibi İngilizcemi geliştirmek isterken karşılaştım. Effortless English dersleriyle ingilizce çalışıyor ve Effortless English yöneticisi AJ Hoge’un yayınladığı her yazı ve videoyu takip ediyordum.


Bir gün AJ Hoge aşağıdaki videoyu yayınladı. Bu videoda, internetten ürün tanıtımı yaparak para kazanmaktan bahsediyordu. Üstelik kendinize ait ürünleriniz olmasına da gerek yoktu. Yani internet üzerinden, başkalarının ürünlerini insanlara tanıtarak para kazanabiliyoruz. En önemlisi de kazanç oranlarının yüksek olmasıydı. Dijital ürünler, maliyetsiz olarak çoğaltılabildiğinden (dijital ürünlerin değişir maliyetleri olmadığından) %50 ila %70 arasında komisyon kazanabiliyorsunuz. Mesela 98 dolara satılan bir üründen tek satışta %50 komisyonla 49 dolar kazanabilirsiniz. Bu gerçekten harika bir şeydir.


Affiliate Marketing Nedir ?

Aslında yukarıdaki paragrafta anlattığım şeydir affiliate marketing. Türkçeye satış ortaklığı ya da komisyon ortaklığı olarak çevirebiliriz. Bir cümle ile toparlayacak olursak affiliate marketing, başkalarının ürünlerini tanıtarak, gerçekleşen satışlardan komisyon kazanmaktır. Amerikada ve batılı ülkelerde affiliate marketing yöntemi çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Birçok insan sadece bu yöntemle günde 4-5 saat çalışarak geçimini sağlamaktadır.




Şimdi iki sorunumuz var. Öncelikle internette tanıtımını yapacağımız ürünleri nereden bulacağız? Ve sonra bu ürünleri nasıl tanıtacağız? Evet, cevap 1: affiliate ürünlerini Clickbank sitesinden bulacağız. Dünyada en çok kullanılan, ürün sahipleriyle affiliate ortakların buluşma noktası olan site Clickbank’tir. Clickbank sitesinde yüz binlerce dijital ürün bulunmaktadır. Clickbank sitesine üyelik tamamen ücretsizdir. Şimdi aşağıdaki videoda Clickbank sitesinde adım adım nasıl üyelik oluşturacağınızı izleyerek öğrenebilirsiniz.

Clickbank Üyelik ve Ürün Bulma

Clickbank sitesine ücretsiz olarak üyeliğinizi oluşturduktan sonra, tanıtımını yapacağınız ürünleri seçerken dikkat etmeniz gereken bir takım özellikler vardır. Bunların en başında Gravity puanı gelir. Gravity puanı, affiliate ortakların söz konusu üründen kazanç durumlarını ifade eder. Gravity puanı çok yüksek olan ürünlerde rekabet yüksektir. Gravity puanı düşük olan ürünler ise henüz kendini çok fazla ispatlayamamış, affiliate ortaklarına çok kazandıramamış ürünlerdir. O yüzden seçeceğini ürünün gravity puanı 50-100 arasında olmasını tavsiye ediyorum.
Clickbank’ten ürün seçiminde dikkat etmeniz gereken bir başka konu da sizin ilgi alanlarınıza yakın bir konuda olan ürünlere yönelmenizdir. Seçeceğiniz ürün fiyatı ve komisyon oranı da biraz yüksek olmalıdır. Her satıştan en az 30-40 dolar para kazanabileceğini ürünleri seçmeniz, kısa sürede daha çok para kazanmanız için ideal olandır. Clickbank’ta ürün seçimi, bu ürünlerin analiz ve test edilmesiyle ilgili daha birçok faydalı ipucu bulunmaktadır. Ancak bunların hepsini bu yazıda anlatmak mümkün değildir. Aşağıda size vereceğim kaynaklardan bu konuda ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.


İnternetten Para Kazanmak

Bu yazımda, internetten para kazanma konusunda bir giriş yapmış olduk. Gördüğünüz gibi İnternetten para kazanmak mümkündür ve internetten para kazanmanın başka yöntemleri de vardır. Ancak Affiliate marketing, bu iş için en iyi yöntemdir. Bu yöntemle internetten para kazanabilir ve kendinize bir ek gelir sağlayabilirsiniz. Ya da bu işe ciddi olarak eğilir ve kendinizi bu konuda yetiştirirseniz bir süre sonra kendi online işinizi bile kurabilirsiniz.
Affiliate marketing kolay para demek değildir. Mantık ve yöntem olarak çok kolay olmasına rağmen, bu konuda başarılı olmak istiyorsanız öncelikle çok araştırmalı ve gerekli bilgileri öğrenmelisiniz. Ve öğrendiklerinizi mutlaka uygulamanız gerekir. Hayata geçirmediğiniz bilgiler size fayda sağlamaz. Her gün düzenli olarak en az 1-2 saatinizi bu işe ayırırsanız bir süre sonra faydasını görmeye başlayacaksınız. Bu konuda kendinizi yetiştirebileceğiniz bazı kaynaklardan bahsetmek istiyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder